BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Rabu, 28 April 2010

sudah mmg keturunanku..


pernah dengar perkataan KARMA??

yang baik akn dibalas baik.. n yg buruk akan dibalas buruk.. ntah la.. nak percaya seratus peratus.. rasanya x leh la cam tu.. dlm idup ni. Tuhan x pernah sekali2 oun bertindak seperti yg dikatakan tadik. seburuk mana pun kita.. Dia tetap meletakkan kita diantara hamba2nya yg mulia. sejauh mana kita melupakan Dia.. Dia tetap memerhatikan kita.. Bilamana kita lapar Dia beri kita makan. Bilamana kita sakit. Dia sembuhkan kita. bilamana kita sesat.. Dia tunjukkan kita jalan yg benar…

well.. lapangkan dada.. dan terima sume pandangan..

k. back to basic.. ada yg mengatakan bahawa hidup ini seperti melontar bola ke dinding.. its bouncing back. dan ada pulak yg menyamakan hidup ini seperti menatap wajah di cermin.. refleksi yg sama dipantulkan. walhal.. hujung pangkalnya.. terletak pd penerimaan dan pembawaan kita. ramai yg di luar sana.. mengiya.. mengangguk.. atau mungkin menggelengkan kepala tanda tidak setuju.

x mengapa setiap manusia ada sebab kenapa.. mengapa.. juz respect.

well .. pple on de floor.. apa plak kisahnya dgn mereka yg hidupnya penuh dngn kesengsaraan .. x putus berdoa. x pernah berhenti berusaha,,. tp masih lagi di takuk lama.. angkara sapa? Dia?? atau,,, kita balik pd kenyataan hukum KARMA kununnya.. yg baik dibalas baik. dan yg sebaliknya. adakah itu bermaksud yg suatu masa dulu dia pernah buat salah .. dn sekarang .. its a payback time..

tapi saudara. mata ini dah banyak melihat. kecurangan.. ketaksuban .. keujuban.. yg kaya makin kaya,. n yang miskin makin miskin. yg bodoh sombong tetap diagung2kan.. yg jujur dn ikhlas.. tetap dipijak2.. dan kali ni.. sapa yg perlu disalahkan?? Takdir?? Huh.. jangan sekali2 menunding jari pd takdir.. salahkan takdir bermakna kita salahkan Tuhan. Na’uzublillah..

yg warak jadikan agama semata2 sebagai benteng. yg berada.. jadikan harta sebagai pemisah… yg celik jadikan ilmu sebagai penanda.. masing2 dengan egonya, semuanya bediri di atas keriakkan pd hak.. y kaya mencemuh yg msikin., yg miskin berebut harta dgn yg papa.. n yg papa.. asyik berputus asa.

apa ada pada tudung dan serban yg dikenakan.. bila mencemuh si peminum arak.. bkn kah yg baik, yg santun perlu memimpin yang qarut?? hhhhaaaa!~

sayang.. apa ada pd nama.. sekolah tinggi.. bila melihat makcik nenek di tepian jalan.. bersila tangan sblh menopang badan.. sblh lagi menjulur meminta2.. hek!! jgn kan seringgit,.. sekupang dua pun x diberi. beli top up?? wowwww.. every single second.. mrsa kerugian bila bersedeqah.

itulah.. dunia..

0 ulasan: