BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Rabu, 21 April 2010

korbankan sesuatu untuk sesuatu..


dalam hidup.. pengorbanan biasanya beriringan dgn penderitaan. ada yang menderita hingga pengorbanan itu menghilangkan segala2nya.. ada yang terpaksa menerima hakikat bahawa kerugian yg kononya mengajar kita erti hidup akhirnya akan memunahkan segala macm perkara yang slama ini kita usahakan.

manusia sememangnya x pernah lari dari mengorbankan sesuatu yang amat2 disayangi. kerana itu.. manusia slalu mudah melatah di atas kesengsaraan. apa ertinya hidup .. tanpa pengorbanan. sudah adat resam dunia.. KORBAN bkn satu perkara yg disukai. tapi sbg hamba Allah.. kita harus memilih ke arah itu.

adakalanya.. yg dikorbankan itu tidak setanding dgn apa yang diingini. kita terpaksa mengorbankan hampir segalanya untuk mendapat kebahagian. tp dimata mereka yang lain.. pengorbanan itu x ubah dari satu kebodohan yang sia2. ntah la.. dunia mmg begini agaknya.

pastinya apa yang dinamakan pengorbanan .. xubah sperti mencekik leher sendiri. sakitnya bkn kepalang,. tapi sahabat.. dunia yg menyasar kita untuk berlaku demikian. itu yg menjadi keinginan dan kemestian kalu hendak idup di bumi ini. lagi tinggi yang dikorban.. lagi tinggi pangkat dan darjat kita di sisi Allah.

tapi itu di mataNya.. di mata manusia.. kita terlalu hina. org menggelar kita bkn2..ada yg kata kita papa kedana..ada yg kata kita 'orang malang', orang sial.. dan mcm2 lagi.. pengorbanan itu menyakitkan.. tapi apa bleh buat.. itulah dia.. duniaaaa..
kita korbankan sesuatu.. untuk sesuatu.

0 ulasan: