BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Rabu, 7 Julai 2010

x kan balik..

tau tak.. stiap kali aku on pc.. x kesah la di mana jua aku berada.. laman pertama yg aku bkk.. adalah BLOG ni. dgr lagu.. aku suka sgt lagu ni. dlm apa jua situasi. ianya mengingtkan aku pd sesuatu yg bernama SAKIT.

bkn nk ckp sal sakit.. atau perit. tp juz nk ajak diri ni bersantai skjp. slepas seharian bekerja. rindu pd yg sesuatu yg x pasti.. huhuh..

bln dpn dah nk posa. aku blm ada simpanan lagi. tp walaupun begitu. aku berharap akan ada jln tuk aku selesaikan segala masalah ini. x kiralah apa jua jenis masalah. aku cuma iginkan anak ku balik.. dan semuanya akan jadi spt biasa. x perlu aku nk fikirkan.. apa yg perlu aku lakukan.. juz ke depan. yaa.. kedepan. langgar je apa yg ada di dpan..

musnahkan semua kenangan silam. x kiralah yg manis. atau yg pahit. janji aku dah slamat.. n jgn lagi asik fikir pekara lama.. persetankan segala KEBODOHAN ms silam

ada satu'benda' yg dah jadik darah daging aku. dan aku akan stick cam ni smpi bila2..aku x kan balik.. aku amik anak2 aku. dn aku x kan balik lagi.. biar aku di sini.. ikut jejak arwah abah.. xkan balik.. x mungkin akan balik..

yaa.. aku nk amik anak2 aku.. dan aku xkan balik..

0 ulasan: