BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Rabu, 2 Jun 2010

yang TERINDAH.. ahakz..

dunno wat 2 say folks..
sambil2 aku menaip.. sbil2 aku tersenyum..smbil2 aku ngadap blog.. rsa cam nk tergelak pun ada.. rindu pd anak2 membuatkan aku tersentuh, sebak sampai ke hujung nyawa.. tp bila teringatkan SATU PERKARA.. aku insyaAllah.. akan kembali tegak.
dunia menginginkan kita mengikut jalan cerita yg telah ditetapkan.. cuba utk tidak bersungguh2 pd sesuatu yg x pasti.. n cuba mengerjakan sesuatu dgn penuh ikhlas.

n skang.. bila aku berada jauh.. terlalu jauh dr keidupan asalku.. aku memilih utk berbuat amal.. ntah la. baru sebnentar tadik aku berfikir cam tu.. bkn atas suruhan sapa2.. tapi kerana aku terlalu ingin dekat DENGANNYA..


rindu pd anak2..(hussshh..) masih lagi.. jelas.. sangat jelas perasaan itu.. sgt menyakitkan.. dan aku berharap.. akn berakhir semua siksaan ini. namun, aku sendiri mencari POWER SUPPLY.. utk menggerakkan dan menjana kekuatan, serta mengangkat semangat aku yg makin lama makin pudar.. ceh cam lagu rosssa lak..kurasakan pudar dalam atikuu!~ ewahhhaha~

well.. yg terindah.. biar dia datang sndiri.. n aku xperlu cari. sure pasti datang.. see?? dia datang ngan MOTOR MERAHnya.. wahahahha!~ tlg jaga anak2 ku Ya ALLAH.. miss my kids alots..

0 ulasan: