BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Rabu, 19 Mei 2010

aku RUSUK siapa??

sengaja aku taip topic ntahapa2ntah..
terpulang pd pembaca nk membaca atau tidak.
spt mula2.. apa yg aku taip di blog ini.. adalah sbg satu cara utk aku menggantikan diriku bila anak2 ku ingin mengetahui sapa UMI mereka sbnrnya. yakin juga aku..
yg membaca blog ku ini, paling tidak pun cuma org2 terdekat dgnku saja.
terpulang pd diri masing2 utk menilai aku..
aku tulen?? atau ciplak..
aku suci?? atau tidak..

pelik kan dunia ni?? adakalanya kita cuba utk menjadi diri org lain. cuba utk merasa apa yg org lain rasa. cuba utk merasa ketenangan org lain, utk menenangkan diri sendiri. dan aku.. aku akn cuba sdaya upaya keluarkan aku dari kesengsaraan perasaan yg x putus2 merantai. mungkin kelahiran ku mmg dinanti2kan oleh 'MALANG' ini.

bila ditanya teman2.. kenapa x cari pengganti. HATIku cuma berkata.. "perlukah??"

n mlm ni. suka aku ceritakan betapa uniknya KAMI diciptakan. dari rusuk Adam. ada pendapat yg mengatakan km dicipta dari rusuk yg bengkok.. mudah patah kalu dilentur kasar,. huuu!~ apa2 pun jua pendapat.. terpulang. persoalannya..
kalu HAWA itu 'rusuk' Adam.. aku ini 'rusuk' siapa?? aku ingin mencari pemilik 'aku' ini.. kalu benar dia wujud.. siapakah dia?? tapi..adakah pemilik rusukku juga mencari2 aku? sama spt mana aku menanti dia?? siapakah dia?? bagaimana orangnya?

kalu dulu.. Allah ciptakan Hawa secocok dgn Adam.. sama lawa, sama padan.. sama cocok.. sekufu.. agak2nya..bagaimana pemilik Rusuk ini?? hurm.. Hawa manja..malah Adam jenis pemanja. Hawa pemalu.. n Adam, penyayang.. mana tidaknya..mereka sesuai. kerana itu Allah ciptakan Hawa sbg peneman Adam. dan kerana itu Allah jadikan Adam pencinta Hawa.

ramai yg 'mengaku' aku rusuk mereka. tp rasanya.. x mungkin. masa kan pemilik ku sendiri bersifat bertentang. masa aku x punya apa2 perasaan pd pemilik ku??

ntah la.. mood jiwang bebeno aku mlm ni.. bila aku baca balik. meremang lak bulu roma ku.wakakakkak!! potong stim tul.. anyway.. aku rusuk siapa??hahah!!~ sebak la plak.

0 ulasan: