BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Rabu, 21 April 2010

aku x pernah salahkan takdir..


pertama sekali aku nk berterima kasih pd sahabat sekampungku, ustaz azman.. baik sudi budi bahasa. aku cintakan amalan2 yg kau buat,. dan setiap satu ayat yg kau beri untuk menenangkan jiwaku yg ancur lebur ni.. amat aku hargai. semoga Allah merahmati kau dan insyaAllah dipermudahkan jodoh dgn insan solehah yang terpilih.

benar kata2 mereka.. slama mana atiku dlm 'COOLING PERIOD'.. jiwa masih rasa tertekan.. masih teringat2 org yg menghncurkn segala mcm harapan dgn alasan yg aku sndiri x faham. abih semua kasih syg,.. dan nyawa aku serahkan. tp mmg terkutuklah semuanya. pesan rasulullah pd umatnya.. "jgn lebihkan cinta pada dunia.. kerana ianya menjanjikan sengsara.." ada benar semua itu.

aku x pernah slhkan takdir.. dn aku xkan salahkan takdir.. menyalahinya sama spt aku menyalahi Tuhanku. cukup dijadikan aku sebegini rupa.. kesempurnaan. dan setinggi manapun dugaan, ku mohon aku sentiasa dikumpulkan dgn org2 yg soleh. bkn yg solat di siang hari.. melakukan maksiat di mlm hari.

dunia x pernah menjanjikan kejahatn pd penghuninya. yg menjadikan ianya ITAM TERBAKAR..adalah penghuninya sendiri. aku masih sakit oleh perasaan kecintaan ku pd dunia dulu. dan aku masih menanggung sakitnya dan masih jelas parutnya.. yg seksa itu aku.. dan yg bahagia itu mereka.

tp syukur.. kau berikan aku ramai sahabat yang baik2..yg mencintaiMu.. yg sentiasa berpaksikan halal dan haram Mu, dikala org yg paling aku sayang kini memusuhiku. jgn Kau berikan mereka, musuh2ku.. apa yang aku rsa skang. kerana org jijik seperti mereka x layak untuk dugaan seperti itu..

0 ulasan: