BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Khamis, 25 Mac 2010

yakinkan aku Ya Allah.. agar dia faham

kejap lai aku nk kuar p Masjid Jamek. ade taklimat ngenai program besok. dlm blog catatan ku ni lah aku catatkan ape yg berlaku.

besok aku bertugas jadik pengacara majlis, dan sekali lagi lusa.. di majlis penutup. bkn yg aku nk citerkan sini. rehearsal td dh cukup memenatkan. ati dan fikiran aku melayang ntah kemana. rasa nk cpt2 balik ke opis n ngadap fesbuk. x pun blog ni. aku rasa mkin lama aku ngadap manusia2 luar ni.. makin kecut jantung n hati aku. ntah la.. ape jin / gimbaran yg diantar.. aku rasa cam sakit x kebah2. haha.

kayak org disantet pun ade. mcm2 la aku ni.

x sabar aku..x sabar tuk habiskan masa muda ku. biar nnti bila ku dah tua, semua ni cuma satu cerita. cerita tuk aku jadikan teladan tuk anak2ku nnti bila mrk juga menerima nasib yg sama. malah mungkin kalu aku dipanjangkan usia, leh lah aku ceritakan pd cucu2ku. ttg sakitnya..

sbnrnya aku lupa. cinta yg aku harap dpt memberi kedamaian pd ku. sbnrnya cinta itulah yg amat menyakitkan. aku pegang cinta tu kerana takut ianya hilang. akhirnya.. bila ianya terjatuh. jgnkan cinta. bayang2nya pun aku x sempat tangkap.

pintaku.. yakinkan aku.. bahawa luka ini ada ubatnya. dan YAKINKAN aku ya ALLAH.. Agar dia faham. jgn sakiti dia.. amin.

0 ulasan: