BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Selasa, 30 Mac 2010

mlm ni..

rasa cam nk mkn butter cake..
x pelah.. nnti kita mkan ye, nak..
umi byk keja..

kdg menitis gak air mata ni. x sume perasaan dpt diluahkan. terlalu sayang.. terlalu cinta.. xkan skali2 umi siakan kamu. tidur la.. bangunlah bila dah tiba masanya. kenali dunia, yg slalu membelakangi umi.

tuhan.. kuatkan aku. untuk mereka. utk masa depan mereka. biar aku diludah sekali pun,dan dihina nnti.. kuatkan pundakku.. agar aku tegak berdiri. mencari rezki utk mereka. dan yg sedang membesar.. perlahankan jantungku..agar apa yg didengarnya disana.. bagai nada lagu dodoian utknya.

airmata ini akan menguatkan janin.. dan membakar semangat. hidup didunia seorang2.. aku ibarat sedang mendayung sampan.. di tgh2 laut. yg gelap.. yg bercahayakan bulan. seram dan sejuk.. x kesah kalu mengena di tubuhku. untuk anak2ku.. kau hangatkan lah tubuh mereka dgn caramu. kalu ini dugaan utk ku.. biar aku saja yg tahu. yg rasa..

jgn kau libatkan siapa2.. biar aku saja.. xkan ku sumpah siapa2 yg menyakitiku.. meninggalkanku.. dlm sakit ini, dgn tulang empat keratku.. ku mohon.. agar, satu ari nnti..kau permudahkan matiku. kerana ku terlalu letih mengadap ujianMu.

sehatkanlah anak2ku.. kesemua mereka..kau tiupkan semangat rajin berusaha, x mudah mengalah, suburkan cinta mereka pada Mu..dan juga pada Nabi Mu.. dan juga pada ku. sabarlah sayang umi.. akan ada hari esok untuk kita..

umi..

0 ulasan: