BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Khamis, 25 Mac 2010

derita seorang philosophy..

duduk seorang di tgh2 bandar ni.. membuatkan aku lebih damai.. lebih tenteram. sengaja aku berjalan jauh. cuba meninggalkan semua yang hanya menyesakkan fikiran dan menyerabutkan. dasar manusia dungu ada sj yg menyakitkan.

byk perkara yang perlu diselesaikan. aku kini lebih suka duduk bersendirian. mencari lubuk rezeki dengan cara aku sendri. hutang piutang yg satu demi satu aku selesaikan. aku dah mulai benci pd KESUSAHAN. org suka pijak kita bila kita susah. menghina. hurm.. sampai mati aku ingt. bilamana org yang paling aku hormat dan aku sayang..bleh semudah itu menghina aku.. kesialan ape yang nk ditonjolkan.

sehari demi sehari aku menyalahkan diri sendiri.. terlalu mudah menyerahkan segalanya kepada cinta. sedngkan cinta apa yang aku pertahankan?? bosan.. bosan sbb dia x pnh nk faham. nk mengerti. baginya cinta mcm jenis pakai buang. nak.. di amik.. kalu x nk..buang jauh2.

ntah la.. dunia agaknya yg inginkan semua ni.. atau..nasib dah ditentukan. yg baiknya.. datang dari Allah.. dn yg buruk.. dtgnya dari diri ini sendiri. tiap kali aku berdoa.. moga semuanya cuma mimpi buruk.. yg menangis itu bkn aku. yg kecewa itu bkn aku.. yg terhuyung hayang menidakkan semua ini.. bkn aku. bkn aku perempuan itu. bkn aku yg terpaksa menanggung semua.. bkn aku.

derita seorang philosophy..bkn derita aku..bkn derita janinku.. bkn derita anak2ku..tapi derita jiwa,.. moga hari depan akan berakhir dgn kebahagian. yang pernah mjd milikku.. akan kembali ke pangkuanku. semuanya. semuanya aku mahu.

Tuhan saja yang tahu.. hidup suka dan duka hambaNya.

0 ulasan: