BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

CAtaTAn sEoRaNG pErEmPuAN

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengelu."
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan."
"Kau tahu, kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

Dunia Seorang Perempuan

Dunia Seorang Perempuan

kerana aku rusuk kirimu..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya duk di sebelah mu..
bkn di belakang..
atau di depan..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya menjadi sebahagian dr dirimu..
bkn sbg org luar..
bukan sbg org asing..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau sayangi..
bkn kau tinggali..
bkn kau jauhi..

kerana aku rusuk kirimu..
maka aku sptutnya kau dampingi..
bkn kau biarkan..
bkn kau sia2kan..

kerana aku rusuk kirimu..
kerana aku bkn dari tulang kakimu..
untuk kau pijak2..
kerana aku bkn dari cebisan tengkorakmu..
untuk kau junjung..
kerana aku bkn dari tulang pinggangmu..
untuk kau rendah2kan..
kerana aku bkn dari tulang pinggulmu..
untuk kau hina2kan..
kerana aku bkn dari tulang belakang mu..
untuk kau belakangkan..


kerana itu aku dijadikan dari rusuk kirimu..
untuk berada di sisimu..

agar kau sedar kehadiran ku..
kerana aku berada tepat di 'SEBELAH' mu..

-hawa-Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Antara Madu Dan Racun Kehidupan

Amati Chorusnya.. Itu lah suara HATIku.. Shit!!~

Selasa, 23 Mac 2010

airmataku juga berdoa..

bismillahirahmanirahim..

Bismillahirrahmannirrahim.
Idzkola Yusufi li aabadi inii,
Ro'aitu ahada asyara,
Kaukabau wasy syamsa wa ummi ...,
Ro'aituhum lisaajidin.

berikan aku hati yang baru ya Allah,.. hati yang akn aku tempatkan seluruh semangat. semangat yang pastinya akan menguatkan aku. rasa cam baru dilanda bencana. atau kemalangan yg dahsyat.Ya Allah, bila lah dugaan Mu ini berhenti. aku kekadang penat dan letih. mungkin juga Kau sengaja melakukan sedemikian, kerana dah lama aku lupa tuk meluangkan masa dengan Mu. aku rindu dan aku pasti akan menangis bila mengingatkan dia. Sampai bila azab ini kutanggung. Aku merindui dia,. tapi dia membenci aku. apa dosa dan silap ku..

semuanya berlalu dengan pantas. Terlalu pantas, rasa malam2ku terlalu lambat.. siangku makin suram. tiada semangat,. tak ada satu juapun semangat utk aku ke depan.

Di sekelilingku ada dia, ku tuli-kan telingaku dari mendengar lagu2 cinta. ku Butakan mata ku dari melihat "dia" yng slalu ada di sekitarku.. suaranya, wajahnya. rasa cam nk mati pun ada.

inilah manusia.. bila hati hancur.. baru teringatkan Kau. baru mula mencari sejadah. baru mula menyarung telekung. Ya Allah, nape beri aku terlalu banyak harapan... sedangkan dia. Dia akhirnya tinggalkan aku.. tanpa sekali toleh ke belakang pun. Aku rindu dia. dan aku tak dapat menipu Engkau Ya Allah.

napa Kau ciptakan kami dengan Airmata sbg teman? kenapa tidak gelak dan tawa sebagai penggantinya? nape mesti Airmata? aku dah letih menangis. bkn sj kerana ditinggalkan. tapi kerana perubahannya yang tak mungkin dpt aku terima. Terlalu cepat tanpa sebab..

benarlah, wanita cuma mencari alasan kenapa.. kenapa? dan lelaki hanya melihat kepada kesempurnaan.

Ya Allah.. tolong sampaikan padanya.. aku merindui dia. Menyayanginya setinggi cinta Hawa pada Adamnya. Kasihnya.. ku harap dpt mendampingiku sampai ke syurga. Ya tuhan, yang mengembalikan hambaNya ke asal kejadian di akhir hayat, Kau Satukan hatiku kembali. yang hancur ini.. sebahagiannya ada pada dia.

Ya Allah.. aku x thn rindu ini.. sedih ini.. hancur ini. Sesungguhnya Kau yang MAHA Memahami, Kau yang cipta cinta ini. Perlakulah .. ku mohon kebahagiaan ya Allah. hatiku yang parah ni, tubuhku yang lemah ini, rohku..dan airmataku juga berdoa. smoga yg menjadi HAKku..akan kembali pd HAq.. kembali padaku. amin.

0 ulasan: